top of page

Jak se přihlásit na své první NW zkoušky (v 6 krocích)

aneb kompletní přehled všeho, na co nezapomenout, než se vypravíte na své první noseworkové zkoušky



  1. Navštivte web www.nwinfo.cz a poohlédněte se po vhodném termínu zkoušek. Veškeré přihlašování na zkoušky musí proběhnout přes tento web.

  2. Na webu se zaregistrujte (přehledný návod jak na to zpracovala Anička Malířová).

  3. Po registraci se přihlašte na stránky www.nwinfo.cz, prostudujte propozice a přihlašte se na vámi vybraný termín zkoušek (nejste-li si jistí zkratkou vámi vybraného typu zkoušky, poradí vám zkušební řád)

  4. Zvažte členství v NW CZ z.s. - členové mají zdarma výkonnostní knížku a každou zkoušku mají o 150 Kč levnější (členství stojí 250 Kč/rok, přihlášku naleznete zde: http://noseworkcz.net/prihlaska )

  5. Po rozkliknutí konkrétní události na nwinfo.cz uvidíte, zda-li je vaše přihláška potvrzená či nikoliv. S platbou počkejte, dokud pořadatel vaši přihlášku nepotvrdí (zkoušky jsou limitované 15 kredity na den a rozhodčího, takže počet účastníků je vždy omezen).

  6. Napište pořadateli, že se jedná o vaše první zkoušky a budete potřebovat výkonnostní knížku. Pořadatel předá informaci rozhodčímu a ten vám ji doveze na zkoušky. První výkonnostní knížku mají členové zdarma, nečlenové platí 50 Kč.

Před tím, než se vydáte na první zkoušky v roli účastníka, vřele doporučuji se nějakých zkoušek zúčastnit jako divák/pomocník. Pořadatel i rozhodčí pomoc zajisté uvítají, vy zjistíte, jak to na zkouškách chodí, kde se dělají nejčastější chyby a na vašich prvních zkouškách v roli účastníka budete mnohem víc v klidu.


Co je ještě dobré vědět?

-každý tým smí v jeden den nastoupit max. na dvě zkoušky základní; nebo na jednu zkoušku základní a jednu vyššího stupně

-min. věková hranice pro zkoušky základní je 10 měsíců, pro zkoušky prvního stupně 12 měsíců

-každý pes, který se účastní NW zkoušek musí být čipovaný nebo tetovaný; pes bez PP musí mít ´Registraci psa bez prokázaného původu´ (psa lze do registru zapsat např. zde nebo zde)

-pokud chcete v jeden den nastoupit na stejnou zkoušku s více psy, je potřeba se předem domluvit s pořadatelem

-pokud máte háravku, musíte tuto skutečnost nahlásit pořadateli a striktně dodržovat jeho pokyny


Před tím, než začnete o účasti vůbec uvažovat, si pečlivě pročtěte zkušební a soutěžní řád.



325 zobrazení0 komentářů
bottom of page